REGULAMENT DE VALORIFICARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ SI/SAU PRIN NEGOCIERE DIRECTA A BUNURILOR MOBILE APARTINAND S.C. ROMEDIL 95 CONSTRUCT S.A.

Uncategorized by

1. INFORMAŢII GENERALE
Prin Hotararea intermediara nr. 13094 din data de 17.12.2012 Tribunalul Bucuresti Sectia a VII a Civila a dispus deschiderea falimentului impotriva debitoarei SC ROMEDIL 95 CONSTRUCT S.A. cu sediul social in Bucuresti, Aleea Sucidava nr.1-3, Sector 2, CUI 7474516, J40/5241/1995, in cadrul dosarului nr. 928/3/2012.
La data 04.01.2017 conform incheierii de sedinta instanta a dispus inlocuirea lichidatorul judiciar provizoriu AMCO SPRL cu lichidator judiciar DASCAL INSOLVENCY SPRL.
Dreptul de proprietate asupra activelor mentionate in Listele anexe prezentului Regulament pentru valorificare apartine societatii debitoare S.C. ROMEDIL 95 CONSTRUCT S.A.
Prezentul Regulament de valorificare este intocmit in conformitate cu dispozitiile Legii 85/2006, a fost aprobat de catre Adunarea Creditorilor din data de _____________ si cuprinde conditiile de valorificare ale bunurilor scoase la vanzare, prin licitatie publica si/sau negociere directa in conditiile Legii 85/2006.

2. PREZENTAREA BUNURILOR CARE FAC OBIECTUL VALORIFICARII
Bunul ce face obiectul valorificarii este autoturismul marca BMW tipul 323i avand numar de inmatriculare B-41-LAW si numar de identificare WBAAM31000JE91883. Autoturismul este de culoare bleu metalizat, este fabricat in anul 1998 si are un motor cu o capacitate cilindrica de 2.494 cmc, ce dezvolta o putere maxima de 125 kw. Autoturismul se afla intr-o stare buna din punct de vedere a intretinerii, dar a suferit o avarie ( pe partea din dreapta fata ) si necesita reparatii. La data evaluarii bunului, acesta avea 214.599 km parcursi.

Potrivit dispozitiilor art.53 din Legea 85/2006 terenurile se vor vinde libere de sarcini.

3. LUAREA LA CUNOSTINTA DE CATRE CUMPARATOR
Cumparatorul ia la cunostinta:
– ca bunurile sunt vandute in starea fizica in care sunt, fara nici o garantie din partea lichidatorului judiciar sau a debitorului, pe principiul “ vazut-placut-cumparat”
– despre starea fizica a lor;
Toate taxele aferente vânzării vor fi suportate de cumparator.

4. REGULAMENT DE DESFAŞURARE A LICITAŢIEI SI/SAU A NEGOCIERII DIRECTE
4.1. PREVEDERI COMUNE
A) Loc de desfăşurare
Licitaţiile publice si/sau negocierea directa vor avea loc la sediul lichidatorului judiciar din Bucuresti, str. Lucian Blaga nr.4, etaj 8, Sector 3.

B) Data licitatiei si/sau a negocierii directe
Licitatiile publice si/sau negocierea directa vor avea loc saptamanal in aceeasi zi a saptamanii, cu repetarea lunara a anuntului de valorificare. Prima sedinta va avea loc in data de _____________ ora ___00 , urmand ca urmatoarele sedinte sa aiba loc la datele de _______________ ora ____00 .

C) Pretul de pornire al licitatiei
Pretul de pornire al licitatiei/negocierii directe este de 9.100 lei exclusiv TVA, conform Raportului de Evaluare intocmit de SC AM VERUS SRL.
La primele 10 (zece) sedinte de licitatie pretul de pornire este 100 % din valoarea de piata exclusiv TVA, stabilita pentru fiecare bun in parte in Raportul de evaluare.
La urmatoarele 10 (zece) sedinte de licitatie pretul de pornire este 90 % din valoarea de piata exclusiv TVA stabilita pentru fiecare bun in parte in Raportul de evaluare.
La urmatoarele 10 (zece) sedinte de licitatie pretul de pornire este de 80% din valoarea de piata exclusiv TVA stabilita pentru fiecare bun in parte in Raportul de evaluare.

Pretul la care se vor adjudeca bunurile va fi achitat in contul de lichidare nr. RO91PIRB4214728023001000 deschis pe seama debitoarei la Piraeus Bank Romania.

D) Conditii de participare
Pot participa la licitaţie:
– persoane fizice şi juridice romane sau straine, de asemeni putand participa la licitatie si
creditorii care au creante in rang util asupra averii debitorului.
Cei interesaţi persoane fizice sau juridice vor depune, sub sancţiunea decăderii, cu 24 de ore inainte de data si ora stabilite pentru licitatie la sediul de corespondenta ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, str.Lucian Blaga nr.4, etaj 8, Sector 3, oferta de cumpărare însoţită de următoarele documente (ANEXA 1):

Persoanele fizice:
a. Copie buletin/ carte de identitate (valabilă) pentru persoanele fizice române, respectiv copie paşaport, în traducere legalizată pentru persoanele fizice străine;
b. Procură autentificată notarial pentru persoanele împuternicite sau pentru persoanele care îl însoţesc la licitaţie, după caz (pentru persoanele fizice străine procură notarială pentru interpret sau declaraţie pe proprie răspundere că înţelege limba română);
c. Dovada achitării Regulamentului privind licitatia si/sau negocierea directa şi a garanţiei de participare la licitatie (copie chitanţă sau Ordin de plată avalizat de banca plătitoare, conform cu originalul).
d. Declaraţia participantului că nu a vizionat/ a vizionat bunurile scoase la licitaţie şi că înţelege să participe la licitaţie în aceste condiţii cunoscând că nu poate invoca debitoarei sau lichidatorului judiciar vreo pretenţie în legătură cu bunurile scoase la licitaţie cu privire la funcţionalitatea acestora, starea fizică, eventuale deficienţe sau lipsuri, rentabilitate a afacerii, nefiind oferite niciun fel de garanţii din partea organizatorului licitaţiei.

Persoanele juridice:
a. copie Certificat Înmatriculare şi Certificat înregistrare în scopuri de TVA, după caz (pentru persoanele juridice străine copiile se vor depune în traducere legalizată);
b. împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea la licitaţiei emisă de societate şi copie valabilă a buletinului/cărţii de identitate a reprezentantului/reprezentanţilor la licitaţie;
c. Dovada achitării Regulamentului privind licitatia si/sau negocierea directa şi a garanţiei de participare la licitatie (copie chitanţă sau Ordin de plată avalizat de banca plătitoare, conform cu originalul).
d. Declaraţia participantului că nu a vizionat/ a vizionat bunurile scoase la licitaţie şi că înţelege să participe la licitaţie în aceste condiţii cunoscând că nu poate invoca debitoarei sau lichidatorului judiciar vreo pretenţie în legătură cu bunurile scoase la licitaţie cu privire la funcţionalitatea acestora, starea fizică, eventuale deficienţe sau lipsuri, rentabilitate a afacerii, nefiind oferite niciun fel de garanţii din partea organizatorului licitaţiei.

Creditorii cu creante asupra averii debitorului vor prezenta organizatorului licitatiei:
– o împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea la licitaţie emisă de catre societate şi copie valabilă a buletinului/cărţii de identitate a reprezentantului/reprezentanţilor la licitaţie;
– declaraţia participantului că nu a vizionat/ a vizionat bunurile scoase la licitaţie şi că înţelege să participe la licitaţie în aceste condiţii cunoscând că nu poate invoca debitoarei sau lichidatorului judiciar vreo pretenţie în legătură cu activele scoase la licitaţie cu privire la funcţionalitatea acestora, starea fizică, eventuale deficienţe sau lipsuri, rentabilitate a afacerii, nefiind oferite niciun fel de garanţii din partea organizatorului licitaţiei.

La negocierea directa pot participa persoane fizice şi juridice romane sau straine.
Cei interesaţi persoane fizice sau juridice vor depune, sub sancţiunea decăderii, cu 24 de ore inainte de data si ora stabilite pentru negocierea directa, la sediul lichidatorului judiciar din Bucuresti, Str.Lucian Blaga nr.4, etaj 8, Sector 3, oferta de cumpărare ce trebuie sa contina (ANEXA 2):

Persoanele fizice:
a. Numele si denumirea ofertantului cu date de contact alese pentru comunicare in procedura de negociere directa, fax/email/sediu de corespondenta;
b. Activul ofertat, pretul si termenul de plata;
c. Perioada de valabilitate a ofertei care nu va putea fi mai mica de 60 de zile calculata de la data deschiderii plicurilor;
d. Copie buletin / carte de identitate ( valabilă ) pentru persoanele fizice române, respectiv copie paşaport, în traducere legalizată pentru persoanele fizice străine care participa la negociere;
e. Procură autentificată notarial pentru persoanele împuternicite sau pentru persoanele care îl însoţesc la negociere, după caz ( pentru persoanele fizice străine procură notarială pentru interpret sau declaraţiei pe proprie răspundere că înţelege limba română );
f. Dovada achitării Regulamentului ( copie chitanţă/ordin de plata );
g. Dovada achitarii garantiei de participare (ordin de plata);
h. Declaraţia participantului că nu a vizionat / a vizionat bunurile, în aceste condiţii cunoscând că nu poate invoca debitoarei sau lichidatorului judiciar vreo pretenţie în legătură cu bunurile scoase la vanzare, cu privire la funcţionalitatea acestora, starea fizică, eventuale deficienţe sau lipsuri, rentabilitate a afacerii, nefiind oferite niciun fel de garanţii din partea organizatorului vanzarii.

Persoanele juridice:
a. denumirea ofertantului cu date de contact alese pentru comunicare in procedura de negociere directa, fax/email/sediu de corespondenta;
b. activul ofertat, pretul si termenul de plata;
c. perioada de valabilitate a ofertei care nu va putea fi mai mica de 60 de zile calculata de la data deschiderii plicurilor;
d. copie Certificat Înmatriculare şi Certificat înregistrare în scopuri de TVA, după caz ( pentru persoanele juridice străine copiile se vor depune în traducere legalizată );
e. împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea la negocierea directa emisă de societate şi copie valabilă a buletinului / cărţii de identitate a reprezentantului / reprezentanţilor;
f. dovada achitării Regulamentului de prezentare (copie chitanţă/ordin de plata );
g. dovada achitarii garantiei de participare (ordin de plata);
h. declaraţia participantului că nu a vizionat / a vizionat bunurile scoase la vanzare, în aceste condiţii cunoscând că nu poate invoca debitoarei sau lichidatorului judiciar vreo pretenţie în legătură cu bunurile scoase la vanzare cu privire la funcţionalitatea acestora, starea fizică, eventuale deficienţe sau lipsuri, rentabilitate a afacerii, nefiind oferite niciun fel de garanţii din partea organizatorului licitaţiei.

In cazul negocierii directe, oferta de cumparare impreuna cu documentele de participare mentionate in prezentul regulament se depun in plic sigilat si semnat.

Oferta de cumparare impreuna cu documentele de participare mentionate in prezentul regulament se depun in plic sigilat si semnat la sediul de corespondenta al lichidatorului judiciar din Bucuresti, str.Lucian Blaga nr.4, etaj 8, Sector 3, pana cel tarziu cu 24 de ore anterior zilei si orei stabilite pentru deschiderea plicurilor si negocierea directa.

Pretul Regulamentului de valorificare este in valoare de 1.000 lei exclusiv TVA si se achită in numerar, pe seama lichidatorului judiciar DASCAL INSOLVENCY SPRL, la sediul lichidatorului judiciar din Bucuresti, str. Lucian Blaga nr.4, etaj 8, Sector 3.

Garantia de participare la licitatie/negociere directa este in cuantum de 10% din pretul de pornire al autoturismului ofertat si se va achita cu OP pe seama debitoarei in contul de lichidare RO91PIRB4214728023001000 deschis la Piraeus Bank Romania.
Garantia de participare la licitatie/negociere directa pentru adjudecatar va constitui avans din pret, celorlalti participanti la licitatie/negociere directa urmand a li se returna aceasta garantie.
Creditorii ce detin creante garantate asupra averii debitorului nu au obligatia sa plateasca pretul Regulamentului privind licitatie si/sau negocierea directa si nici a garantiei de participare la licitatie /negocierea directa, dar acestia vor plati Cheltuielile datorate in baza Legii 85/2006 si/sau contravaloarea bunurilor adjudecate functie de eventuale garantii existente asupra bunurilor valorificate si a rangului de preferinta conferit de respectivele garantii.

Neachitarea oricareia dintre sume in conditiile de mai sus, precum şi nedepunerea vreunuia dintre documentele solicitate conduce în mod automat la respingerea de la sedinta de licitatie/ negociere directa a participantului sau a ofertei cumparatorului, pentru aceste motive.

4.2. VALORIFICAREA PRIN LICITATIE PUBLICA
Participarea la licitatie va fi permisa numai dupa ce cumparatorii vor face dovada depunerii actelor prevazute la punctul 4 D din prezentul Regulament si a achitarii garantiei de participare la licitatie. Documentatia de participare la licitatie se va depune in original la sediul de corespondenta al lichidatorului judiciar din Bucuresti, str.Lucian Blaga nr.4, etaj 8, Sector 3, cu 24 de ore inainte de data si ora stabilite pentru licitatie.
Orice documentatie depusa cu nerespectarea prevederilor prezentului regulament sau peste termenul stabilit nu va fi luata in considerare.
Modalitatea de valorificare este prin licitatie publica cu strigare, cu pas de licitatie stabilit si comunicat ofertantilor de catre organizatorul licitatiei inainte de inceperea sedintei de licitatie, pas de licitatie ce nu va putea fi mai mare de 10% din valoare bunurilor scoase la licitatie.
In cadrul sedintei de licitatie activul se va adjudeca celui care dupa trei strigari succesive facute la intervale de timp care sa permita optiuni si supralicitari, ofera pretul cel mai mare, chiar si atunci cand, in lipsa de alti concurenti a fost singurul ofertant, astfel:
– daca cel putin 2 ofertanti ofera pretul de pornire, licitatia se va derula in crestere fata de pretul de pornire al licitatiei, bunul fiind adjudecat celui care ofera cel mai bun pret;
– daca exista un singur ofertant si a oferit pretul de pornire, bunul se va adjudeca acestuia urmand procedura finala;
– daca bunul este adjudecat de catre creditorii cu creante asupra averii debitorului, acestia pot depune creanta in contul pretului, cu respectarea prevederilor prezentului regulament.

4.3. VALORIFICAREA PRIN PROCEDURA NEGOCIERII DIRECTE
Negocierile se vor purta de catre lichidatorul judiciar, pe baza ofertelor depuse de catre potentialii ofertanti.
Oferta de cumparare se va depune in plic sigilat si semnat. Pe plic se inscriptioneaza:
a) Numele sau denumirea ofertantului, domiciliul, sediul acestuia, numerele de telefon, fax, denumirea bunului solicitat spre cumparare;
b) Organizatorul vanzarii.

Continutul ofertei de cumparare va fi cunoscut numai de catre lichidatorul judiciar, care are obligatia sa respecte caracterul confidential al datelor si informatiilor pe care le cuprind acestea.
Pretul de adjudecare al negocierii directe este cel mai bun pret oferit de potentialii cumparatori, iar in masura in care acesta este inferior pretului de pornire la negocierea directa, respectiv pretul de vanzare stabilit prin Raportul de Evaluare, adjudecarea la acest din urma pret se va face numai dupa aprobarea prealabila a Adunarii creditorilor.
Conform anuntului publicitar, la data si ora stabilite de catre lichidatorul judiciar se vor deschide numai plicurile inregistrate in termen, in ordinea cronologica a depunerilor si se vor anunta:
– Notificarile depuse de catre ofertanti inainte de deschiderea plicurilor prin care acestia isi modifica termenii ofertei depuse anterior;
– Numele sau denumirea ofertantilor;
– Documentele continute de plic.
Fiecare oferta, in ordinea deschiderii, este semnata de catre lichidatorul judiciar si dupa caz de membrii comisiei de licitatie in masura in care lichidatorul judiciar va decide desemnarea unei astfel de comisii.
Negocierea pentru imbunatatirea ofertei se va purta individual cu fiecare dintre ofertanti la data deschiderii plicurilor cu ofertantii prezenti.
Ofertantii ce nu au fost prezenti la deschiderea plicurilor vor fi convocati la negociere pentru o data nu mai tarziu de 48 de ore de la data deschiderii plicurilor. In masura in care nu se vor prezenta acestia vor fi considerati ca si-au mentinut oferta de cumparare astfel cum a fost depusa.
Evaluarea ofertelor de cumparare se face de catre lichidatorul judiciar tinandu-se cont de cea mai buna oferta atat in ceea ce priveste pretul cat si numarul de zile in care ofertantul este dispus sa plateasca acest pret.
Decizia de adjudecare se ia in favoarea ofertei care are cel mai bun pret si cel mai putin numar de zile in care se achita valoarea integrala a bunului ofertat. In situatia in care se mentine egalitatea intre ofertanti, pentru departajarea acestora, lichidatorul judiciar in aceeasi sedinta va organiza o licitatie cu strigare pornindu-se de la cel mai mare pret oferit.
Daca se depune o singura oferta de cumparare, se poate incheia Act de adjudecare numai daca acesta indeplineste conditiile din oferta de vanzare, cu respectarea pretului minim stabilit de catre Azdunarea creditorilor.
Lichidatorul judiciar si ofertantul declarat castigator vor incheia Act de adjudecare dupa data platii de catre cumparator a ultimei transe din pretul vanzarii, in baza procesului verbal de negociere, conform prevederilor Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile si completarile ulterioare, dar numai dupa trecerea unei termen de 30 de zile de la data publicarii Anuntului cuprinzand conditiile de supraofertare.
Pretul de adjudecare al negocierii directe este cel mai bun pret oferit de potentialii cumparatori, iar in masura in care acesta este inferior pretului de pornire la negocierea directa, respectiv pretul de vanzare stabilit prin Raportul de Evaluare, adjudecarea la acest din urma pret se va face numai dupa aprobarea prealabila a Adunarii creditorilor.

CONDITIILE DE SUPRAOFERTARE – NEGOCIERE DIRECTA

In temeiul art. 118 alin. 4 din Legea 85/2006, vanzarea va putea fi facuta numai dupa trecerea a 30 de zile de la publicarea conditiilor de supraofertare in ziare de larga circulatie. Pasul de supraofertare se stabileste la 10% din pretul cel mai mare oferit de potentialii cumparatori.
In cazul in care se vor inregistra oferte de supraofertare, ofertantul declarat castigator prin sedinta de negociere va fi invitat pentru a-si exprima optiunea de imbunatatire a ofertei impreuna cu supraofertantul in cadrul unei sedinte de licitatie ce ii va avea ca participanti pe cei doi sau mai multi astfel ofertanti, cu pret de pornire, pretul cel mai mare din ofertele primite in cadrul procedurii de supraofertare.
Pasul de licitatie va fi stabilit de catre organizatorul licitatiei, functie de imprejurari, la libera sa apreciere, dar nicicum la o valoare mai mare decat pasul de supraofertare.
Daca adjudecatarul nu depune pretul in termenul mentionat prin oferta, respectiv 30 de zile ce vor fi calculate de la data finalizarii procedurii negocierii directe si declararea ca adjudecatar a ofertantului, acesta va pierde garantia de 10% din pretul de pornire la negociere a activelor ofertate depusa in contul de insolventa al debitorului, aceste sume devenind venit la fondul destinat platii creditorilor.
Daca adjudecatarul nu depune pretul in termenul stabilit, bunul va fi adjudecat de ofertantul de pe locul doi in conditiile in care procedura negocierii s-a incheiat anterior expirarii perioadei de valabilitate a ofertei, sau ulterior daca acesta isi mentine oferta depusa, in aceleasi conditii de consemnare a pretului stabilit si sub conditia ca pretul ofertat sa fie aprobat de catre Adunarea Creditorilor.
Toate taxele aferente vanzarii vor fi suportate de adjudecatar.

5. Plata pretului
Adjudecatarul bunurilor prin licitatie publica si/sau negociere directa va depune pretul la dispozitia lichidatorului in termen de maxim 5 zile, sau dupa caz in termenul maxim de plata prevazut prin oferta de cumparare in cadrul procedurii de negociere directa, dar care nu poate fi mai mare decat termenele maxime aratate anterior, tinandu-se seama de garantia depusa in contul pretului.
Plata pretului in rate sau peste termenul de 5 zile este permisa numai cu acordul prealabil al Adunarii Creditorilor.
Daca adjudecatarul nu depune pretul in termenul mentionat acesta va pierde garantia de 10%, aceste sume devenind venit la fondul destinat platii creditorilor.
Adjudecatarul va putea sa achite la termenul de licitatie pretul oferit initial, in care caz va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitatie.
Suma datorata de fostul adjudecatar se stabileste de lichidator prin proces-verbal de licitatie, care constituie titlu executoriu. Aceasta suma se va retine cu precadere din garantia depusa.
Plata se va face in lei la cursul BNR din data platii in contul de lichidare al RO91PIRB4214728023001000 deschis la Piraeus Bank Romania.
In cazul negocierii directe, daca adjudecatarul bunului nu depune pretul in termenul stabilit, bunul va fi adjudecat de ofertantul de pe locul doi in conditiile in care procedura negocierii s-a incheiat anterior expirarii perioadei de valabilitate a ofertei, sau ulterior daca acesta isi mentine oferta depusa, in aceleasi conditii de consemnare a pretului stabilit prin Regulament.

6. Semnarea Actului de Adjudecare. Transmiterea dreptului de proprietate
In cazul bunurilor mobile, dreptul de proprietate se transmite catre adjudecatar pe baza Procesului verbal de adjudecare si a Facturii fiscale emise pe seama debitorului in faliment numai dupa achitarea integrala a pretului bunurilor adjudecate.

7. Contestatii
Prin depunerea ofertei si achizitionarea Regulamentului, potentialii cumparatori si-au insusit si au inteles termenii si conditiile de participare la licitatie si/sau negociere directa si nu vor formula contestatii.

8. Alte clauze
Lichidatorul isi rezerva dreptul de a amana data de desfasurare a licitatiei si pretul acesteia, notificand acest lucru in presa centrala si locala, in cazul aparitiei unor evenimente deosebite.

LICHIDATOR JUDICIAR